اینترانت ملی ایران

  • از
تصویر اینترنت ملی ایران

اینترانت ملی به انگلیسی (National intranet): یک شبکه کامپیوتری اینترانت بسته بر اساس پروتکل اینترنت است که توسط یک دولت ملی ساخته و نگهداری می شود یا توسط بخش خصوصی ایجاد شده است و در ابعاد ملی پایگاه های داده را به یکدیگر متصل می کند. هدف اصلی اینترانت ملی نظارت بر ارتباطات درون یک کشور، قطع دسترسی به رسانه های بیرونی، کاهش هزینه ها، کاهش حمله های اینترنتی یا استقلال شبکه ای است. چنین شبکه هایی معمولا با رسانه های تحت اختیار دولت و جایگزین هایی برای سرویس های خارجی همراه است. از جمله جایگزین برای موتور جستجوی وب، ایمیل و سایر خدمات.

شبکه ملی اطلاعات که با نام های دیگر اینترنت ملی و شبکه ملی اینترنت نیز شناخته می شود، اینترانت ملی ایران است. این شبکه پروژه ای برای توسعه زیر ساخت اطلاعاتی امن و پایدار ملی در ایران است. طبق تعریف مصوب در تبصره 2 ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه و مصوبه شورای عالی فضای مجازی شبکه ملی اطلاعات کشور، شبکه ای مبتنی بر قرارداد اینترنت (IP) به همراه سوئیچ ها و مسیریاب ها و مراکز داده ای است، به صورتی که درخواست های دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری می شوند به هیچ وجه از طریق خارج کشور مسیر یابی نشود و امکان ایجاد شبکه های اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.

نکته مهم درباره شبکه ملی اطلاعات این است که راه‌اندازی آن به معنای جایگزین شدن اینترنت نیست! منظور از شبکه ملی اطلاعات، شبکه‌ای با بالاترین حد از استقلال است. شبکه‌ای که مکمل اینترنت است و در عین حال که برای دسترسی مردم به اینترنت را تسهیل می‌کند، سعی دارد تا از وابستگی به دیگران هم دور باشد.

در شبکه ملی اطلاعات، اصلا بحث احراز هویت هم وجود ندارد، یعنی شبکه‌ای نیست که تک تک افراد برای ورود به آن، مجبور به احراز هویت باشند!پس یادتان باشد که وقتی از شبکه ملی اطلاعات حرف می‌زنیم، منظور اصلا این نیست که قرار است دسترسی‌ها به اینترنت جهانی حذف شود یا افراد برای استفاده از آن، اطلاعات شخصی و هویتی خود را در اختیار مجموعه بگذارند.

READ  انجمن یا سازمان مردمی

فواید شبکه ملی اطلاعات

ارائه خدمات الکترونیک در بستر شبکه ملی اطلاعات
افزایش سرعت اینترنت
استقلال
ارزان تر شدن اینترنت
قدرتمندی در برابر سایر کشورها
امنیت اطلاعات کاربران

به طور کلی، با کمی دقت در تحولات بین المللی در عرصه سایبری می توانیم به اهمیت اینترنت داخلی پی ببریم. در همین ارتباط می توان به این مسئله مهم اشاره کرد که در حال حاضر کشورهای متعددی در جهان به اهمیت اینترنت داخلی پی برده اند. به طوریکه کشورهایی مانند آلمان، روسیه، برزیل، چین و… اقدامات مهمی در این راستا انجام داده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.